2 Nisan 2014 Çarşamba

Hafta Sonu Keşifleri: Duble Meze Bar

Duble Meze Bar’ ın mezelerinin methini duymuştuk.
Pera’ daki Palazzo Donizetti Oteli’ nin 7. katında yer alıyor. Cumartesi akşamı için rezervasyon yaptırmak istiyoruz, 2 seanstan 21.30u tercih ediyoruz. Bu ara o kadar popüler ki, 1 hafta öncesinden arayıp yer bulamıyoruz. Son anda iptal eden biri sayesinde gidebiliyoruz.

 
Şık ve ferah bir ortamı var, ışıl ışıl Haliç manzarası bizi karşılıyor. Yerimizi alıyoruz, ilk dikkatimi çeken meze servisi için kaşıkların masalarda bardak içerisinde güzel bir sunumla hazır olmasıydı. Garsonumuz menüyü veriyor. Yaklaşık 20 çeşit soğuk meze, 15 çeşit sıcak meze, 4 çeşit ana yemek, salata ve tatlıdan oluşan menüyü inceliyoruz. Her şey güzel güzel yazılmış ama biz bara gidip görerek seçmek istiyoruz.  Barmenimiz mezelerin içeriğini de tek tek anlatıyor, böylece rahatlıkla karar veriyoruz.
 
Türk ve Ermeni mezelerinin modernleştirilerek sunulmuş halleri hızlıca masamızda yerlerini alıyor. Favorim; hardallı levrek ve pastırmalı karides oldu. Porsiyonlar resimlerde görüldüğü büyüklükte; ne çok az ne çok fazla diyebilirim.


 DJ eşliğindeki müzikleri de çok sevdim.
"Kıskanır rengini baharda yeşiller, sevda büyüsü gibisin sen Firuze...",
"Duydum ki seni terk etmiş oh olsun, yalnız bırakıp gitmiş oh olsun...",
"Oldu en sonunda oldu bim bam bom, rüyalarım gerçek oldu bim bam bom...",
nameleri eşliğinde 70ler, 80ler, 90lar ard arda çaldı. Müzik giderek hızlanınca herkes şarkılara eşlik etmeye, tempo tutmaya başladı. Birkaç şarkıda dayanamayıp dans edenlerin içerisinde ben de varımJ

Genel olarak yemekler lezzetli, servis hızlı, garsonlar ilgiliydi. Bu arada, garsonumuzun da mezeleri dağıtırken kendini müziğin ritmine kaptırdığını gördüm.

Adresi: PALAZZO DONIZETTI HOTEL Meşrutiyet Cad. No:85 Kat:7 Pera, İSTANBUL


Sevgiler,
İpek

Not:
*Biz, daha çok keyif yapmak istedik ve meze çeşitlerini bol tuttuk. İyice doymak isteyenlere, ana yemeği de siparişlerine dahil etmelerini tavsiye ederim.
*Fiyat bütçenize uygunluğuna karar vermek için web sitesindeki menü fiyatlarına bakabilirsiniz.
*Sigara içenler için ön tarafta sobalı ve manzaralı terasları var.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder