30 Nisan 2014 Çarşamba

Hafta Sonu Keşifleri: Dem Karaköy

Sonunda aradığımı buldum!
Güzel porselen demlik ve fincanlar ile servis edilen bir çay evi. Aynı Londra' dakiler gibi, hatta hizmet kalitesi, güler yüzlü garsonlarıyla çok daha iyisi. Sarılı, yeşilli tonlar ile dekore edilmiş, sıcacık bir ortam...


Cumartesi öğleden sonra gittiğimizde oldukça yoğundu, içeride ve dışarıda tüm masalar doluydu. Çok beklemeden kendimize bir yer bulabildik ve çay menüsünü incelemeye başladık. Menü, Türk Çayları, Siyah Çaylar, Beyaz Çaylar, Kırmızı Çaylar, Oolong, Yeşil Çaylar isimli bölümlerden oluşuyor. Her bölümün özellikleri kısaca anlatılmış. Toplamda 40 çeşit çay içerisinden biz Siyah Çay olan "The des Amants"ı seçtik. Yüksek aromalı ve keyif verici özelliğe sahip bu özel harmanda elma, badem, tarçın ve vanilyayla buluşan çaya eser miktarda zencefil de eşlik ediyor.


Dilerseniz fincan, dilerseniz demlik ile sipariş edebiliyorsunuz. Biz demlik tercih ettik, çayımızın lezzeti yerindeydi. Yanında da adını not etmeyi unuttuğum, resimlerde göreceğiniz pişmaniyeli armut tatlısı istedik. Tatlı ve ekşinin bir arada sunulduğu sunumu ve lezzeti özel bu tatlıyı bizim gibi birçok masanın da sipariş ettiğini gördüm. :) Fincan ücretleri seçeceğiniz çay çeşidine göre 11-13TL aralığında, demlik ücretleri ise 17-20TL aralığında değişiyor.



Pazar sabahı kahvaltı için gittiğimizde ise ortam oldukça sakindi. Karaköy misafirlerine göre biraz erken saatte gittik sanırım :) 
Kahvaltı tabağında, ızgara pastırma, mini su böreği, peynir çeşitleri, yumurtalı ekmek, zeytin, domates, bal-kaymak, Ege reçelleri, meyve çeşitleri ve Türk çayı var. Yanında hafif kızartılmış tahıllı kepek ekmeği geliyor. Sunumlarını ve lezzetlerini çok beğendim. Çayımız güzel demlenmişti, cam bardak ile servis edildi. Bu haliyle ücreti 26TL. Sahanda yumurta ya da menemen ilave edilirse ücreti 29TL oluyor.
Adresi: Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Hoca Tahsin Sok. No:17, İstanbul

Sevgiler,
İpek
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder