12 Ocak 2015 Pazartesi

Hafta Sonu Keşifleri: Karaköy Mescid-i Sokak

Favori mekanım Karaköy’ deki yeni keşfim, belki bir çoğunuzun  bildiği, renkli ampüllerle süslenmiş asma yapraklarının altında uzanan Mescid-i Sokak oluyor.

Minik minik kafeler masalarını sokağa atmış, sobaların altında herkes bir neşe, bir muhabbet yemeklerini yiyor.

Tam köşede yer alan, Bando Kitchen Karaköy’ de arkadaşlarımla içeride bir masaya kuruluyoruz. Duvarlarda çeşitli müzik gruplarının siyah beyaz fotoğrafları, barın arkasında ise kırmızı bando kıyafeti ile dekore edilmiş sevimli bir kafedeyiz. Sohbetimize fonda kimi zaman Barış Manço şarkıları, kimi zaman caz, blues tarzında müzikler eşlik ediyor. Füme etli, peynir Hunter Sandoviç’ im yanında sosları ve salatalık turşusuyla geliyor; leziz mi leziz..


Adresi: Kemankeş Mah. Denizciler Sok. No:2/A Karaköy

Ardından Dandin Bakery’ e geçiyorum. Dandin Bakery' nin mint yeşili pastel renkli kapısı ve aydınlık dekorasyonu beni içeriye davet ederken, güleryüzlü ve şirin sahibesi yer bulmama yardımcı oluyor. İçerisi gençler ve kendini genç hissedenlerle dolu!


Demleme çayıma, hafif bir elmalı tatlı eşlik ediyor. Eski tarz tabakları çok hoşuma gidiyor. Gözüme takılan diğer bir tatlı ise üzerindeki böğürtleni ile pavlova oluyor. Benim için şekeri biraz fazla, ama sevenlerinin beğeneceğine eminim. Yemek yemek isteyenler için ise vejeteryan menüsünde bugün enginar kalbi salatası, maş salatası, yer elması çorbası, pancar burger var.


Özel not olarak, kişiye özel davet organizasyonlarının da yapılabildiği bilgisini vermek istiyorum.

 
Adresi: Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Kılıç Ali Paşa Mescidi Sok. No.17/A Karaköy
Web sitesi: http://www.dandin.co/

Sevgiler,
İpek

Not: Fotoğraf makinam yanımda olmadığı için telefonla çektiğim resimlerim biraz karanlık oldu. Umarım anlaşılıyordur. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder