22 Haziran 2011 Çarşamba

Leonardo’ nun Yeri Polonezköy’ de Bizi Bekliyor...

Beklenen yaz nihayet geldi.
Hava çok güzel, havuz sefası yapsam diyenlere, müjde...
Leonardo’ nun Yeri’ nde havuz sezonu açıldı.

Leonardo Restaurant, benim deyişimle “Leonardo’ nun Yeri” Polonezköy’ de en sevdiğim mekanlardan birisidir. “Polonezköy mü?” diye düşünenlere işte detaylar:

Polonezköy, Polonyalılar tarafından kurulan, eski adı Adampol olan, Beykoz ‘ un sevimli ve orman içerisine kurulu ilçesidir. Günübirlik gezilerde, İstanbul’ da yaşayanlar için çok ideal olduğunu söyleyebilirim. TEM Otoyolu Kavacık sapağından çıkılır, Polonezköy tabelaları takip edilir, yaklaşık 30-35 dakika içerisinde köy meydanına ulaşılır.

Arabanızı park edin ve doğanın ve  keyfini çıkarın.

Orman içinde, kısa ve uzun olmak üzere 2 ayrı yürüyüş parkuru mevcut. Benim gibi pek spor yapmayanlara, kısa parkuru tavsiye ederim. Söylemeliyim ki, uzun parkuru hiç denemedim.


Hemen köy meydanında, birçok küçük otel ile birlikte Leonardo Restaurant’ ı da bulabilirsiniz. Leonardo Restaurant tipik bir Polonezköy Evi. Balkonlarından renkli çiçekler sarkıyor. Yeşillikler ve ağaçlar içerisinde güzel bir bahçesi var. Ön bahçesi, haftasonu kahvaltıları için ideal. Teras şeklindeki yan bahçesinde leziz öğlen yemekleri yenebilir.. Arka bahçesinde ise, keyfinize keyif katacak yarı olimpik ve çocuk yüzme havuzları bulunuyor. Yüzerim, güneşlenirim, kitabımı/dergimi okurum, müziğimi dinlerim, yerimden kalkamam diyorsanız, merak etmeyin, havuz kenarında, fast food yiyecekler de mevcut. Açıkçası, burada tam bir gün rahatlıkla geçer, özellikle de havuza geldiyseniz.



Dönmeden önce Zofia Rizi Anı Evi’ ni gezmeyi de ihmal etmeyin ve bir sonraki sefer kahvaltı için geleceğiniz mekanı gözünüze kestirin...

Sevgiler,
İpek

Başka Neler Yapılabilir?
  • Çok sayıda piknik alanında, işletmenin vereceği ekipman ve yiyeceklerle piknik yapılabilir.
  • Sadece kahvaltı için ya da sadece manzara için gidilebilir.
  • Küçük otel  ya da pansiyonlarda konaklanabilir, temiz havanın keyfi daha uzun süre çıkarılabilir.
  • Kır düğünü yapılabilir. (Leonardo Restaurant' da bir kere düğün öncesi süsleme ve fotoğraf çekimine rastlamıştım, gerçekten çok güzel gözüküyordu.)
  • Polonezköy Country Club’ daki hayvanat bahçesine gidilebilir. (Haftasonları kalabalık olduğu için arabayla çıkış biraz yoğun oluyor.)
  • Yol üzerinde kiralanan atlara binilebilir.
Kısa Not:
Fotoğraflarımı bulamadım, bu sefer internetten aldığım resimleri ekliyorum. Affedin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder