9 Mart 2014 Pazar

Mutfak Eşyalarına Düşkün Olanlara Önerim Var! Crate & Barrel

Bugün ilk defa Zorlu Center’ a gittim. Katlar arasında gezinirken büyükçe Crate & Barrel Spring 2014 ilanını görünce, henüz tanışmayanlar ilk benden duysun istedim.

Amerika’ nın mobilya ve mutfak eşyası markası olan Crate & Barrel’ in merkezi Şikago’ da yer alıyor. Şikago’ nun en meşhur caddesi Michigan Avenue’ da, New York’ un en meşhur caddesi Madison Avenu’ da ve daha birçok yerde mağazalarını bulabilirsiniz. Amerika, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur ve Meksika gibi ülkelerden sonra ilanda gördüğüm üzere, Zorlu Center’ da da açılıyor.
Paola Navone’ nin Akdeniz’ den esinlenerek tasarladığı koleksiyonu çok beğenmiştim. Bu koleksiyondan favorim ise, mavi beyaz tabaklar ile el şeklinde tasarlanmış gümüş rengi tepsiler olmuştu.

Türkiye’ ye gelecek koleksiyonu beğenecek miyiz? Önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Sevgiler,
İpek

Not:
*Yazıda kullandığım 1. resmi mağazanın web sitesinden aldım. Diğer 2 resmi Amerika' daki ziyaretimde kendim çekmiştim.

3 Mart 2014 Pazartesi

Hobisel Aktiviteler: Seramik Süsleme

Cafenohut’ un bloğunu görmüş müydünüz? Çok keyifli yazıları, renkleri çok güzel fotoğrafları var. Hem Türkçe, hem İngilizce yazıyor. Ben yeni keşfettim ve sayfaların arasında kayboldum. Seramik ile ilgili yaptıklarını görünce de denemeye karar verdim.

Seramik deyince sakın gözünüzde büyütmeyin. Fırınlamaya gerek olmayan, hava ile kuruyan seramik hamurları varmış. İki yaygın marka, DAS ve FIMO. Her ikisini de evimizin yakınındaki kırtasiyede buldum. DAS markasının beyaz ve kil renginden, 2 seçeneği vardı; beyaz olanını tercih ettim. Daha sonra Bauhaus hobi bölümüne giderek, Cadense marka akrilik boya, yapıştırıcı, vernik, palet ve fırça aldım.
Hamuru elimle yoğurarak yumuşattıktan sonra merdane ile açıp, şekil verici kalıplar ile kestim. (Kalıplar ile ilgili detayları daha önce paylaştığım “Kurabiye Süsleme” yazımda bulabilirsiniz.) Bazılarına kürdan ile delik açtım. Kurumaları yaklaşık 1 gün sürdü. Kenarlarındaki fazlalıklar bulaşık süngeri ile alınabiliyormuş. Heyecan ve meraktan unutup, bu adımı atladım; boyama işlemine geçtim.
1 kat boyadım, kurumasını bekledim, sonra tekrardan boyadım. Daha sonra aynı işlemi arka tarafları için de yaptım.
İnternetten, çiçekli, kuşlu ve pastel renk tonlarında resimler bulmuştum. Farklı resimlerden seramiklerimin boyutlarına göre resimleri kesitim.
Yapıştırma konusunda Cafe Nohut dikkatli olunması gerektiğini, resimlerin zarar görebileceğini yazmıştı. Hafif hafif fırça ile üzerinden geçerek yapıştırmaya başladım. İlk defa böyle bir şey yaptığım için tutkalın beyaz renginin resmin üzerinde kalacağından korktum ve ilk seramiğin kurumasını bekledim. Kuruduktan sonra baktım ki problem yok, teker teker diğerlerini de yapıştırdım.

En son aşama olarak da 1 kat vernik sürdüm.
 
Delikli olanlar peçetelik olarak kullanılabilir. Arkasında peçete geçecek kadar boşluk bıkarak iki kenarından kurdele ile bağladım. Çay saati için hazır hale geldi.
Düz olanlar dekoratif olarak kullanılabilir. Kahvaltı masasında benzer renkte peçete, tabak ya da pipet ile bütünlüğü sağlayabilirsiniz.
Benim el becerim o kadar da iyi olmadığı için şekiller biraz yamuk yumuk oldu. Çıkan ürünler de ortalama seviyede oldu. Yine de hamur, boyama, yapıştırma işlemini sevdim…

Sevgiler,
İpek

Not:
*Merak edenlere, kalplerle ne yapacağıma henüz karar vermedim. Kırmızı renkli kalplerin yeni fikirler için bekliyorlar…