Bahar nihayet kendini hissettirdi. Güneş yüzünü göstermeye başlayınca bahar gezileri de başladı.
İlk durağımız, Karadeniz kıyısında küçük bir sahil kasabası olan Kerpe.
Eski bir Ceneviz koyu olan Kerpe, İstanbul’ a 150km. uzaklıkta ve trafik yoğunluğuna göre yaklaşık 1,5 – 2 saat sürede gidilebiliyor. TEM otoyolunda Kandıra gişelerinden çıkılarak yaklaşık 50km. düz devam ediliyor.
Eski bir Ceneviz koyu olan Kerpe, İstanbul’ a 150km. uzaklıkta ve trafik yoğunluğuna göre yaklaşık 1,5 – 2 saat sürede gidilebiliyor. TEM otoyolunda Kandıra gişelerinden çıkılarak yaklaşık 50km. düz devam ediliyor.
Yeşilliklerle çevrili güzel manzaralı yol boyunca, küçük şirin köyler mevcut. Tahmin edeceğiniz gibi hava tertemiz ve mükemmel. Manzarayı seyrederken bir anda kendinizi Kerpe’ de buluyorsunuz.
Küçük bir sahili, durgun denizi, yemyeşil manzarası ve huzur dolu bir sessizliği var. Kısa yürüyüşümüzün ardından, sahilin sonundaki Kerpe Diem’ e oturuyoruz.
Kerpe Diem, Latin edebiyatının ünlü şairi Quintus Horatius Flaccus’ un kitabında geçen Carpe Diem “Quam minimum credula postero" (Bugünü iyi yaşa bir sonrakine güvenme) felsefesinden esinlenilerek adlandırılmış.
Günlük tutulan taze balıklardan, hamsi ve çinekopu tercih ediyoruz. Bu mevsimde, özellikle tekir, istavrit, hamsi ve çinekop önerilenlerden. Hamsi, çinekop geceden açıkda, istavrit ile hamsi ise sabah koyda tutulmuş. Bol salata ve buz gibi bira ile oldukça leziz. Yemeğimizi yerken, hemen önümüzde doğal havuzu andıran denizde balıkların zıplamalarını görmek, balıkçı teknelerinin ağlarını atışını izlemek, güneşin yüzümüze yansımasını hissetmek ayrı bir keyif veriyor.Kerpe Diem’ in hemen yanındaki Ceneviz Cafe de geniş bahçesi ile güzel gözüküyor. Ayrıca, sahil şeridinde yanyana dizili, balık ve et çeşitlerinin sunulduğu çeşitli restaurantlar bulunmaktadır.
Dönüş yoluna geçmeden önce Kerpe Kayalıkları da görülmesi gereken doğa harikalarından biridir. Öğrendiğime göre, kaya yapısı suyun altında 20-30 metreye kadar iniyormuş. Burada dalış yapma imkanının da olduğu söyleniyor.
Gidişte yolun solunda, dönüşte yolunda sağında kalan Naturel Piknik, sabah köy kahvaltısı ya da günün farklı saatlerinde canı “kendin pişir, kendin ye” mangal çekenler için temiz ve düzenli ortamıyla yeşilliklerin içerisinde alternatif olarak düşünülebilir. Tesis içerisinde, mini süs havuzu, ördek, kaz, tavşan, tavus kuşundan oluşan mini hayvanat bahçesi ve çocuk parkı bulunuyor. Çalışanlar güleryüzlü ve samimiler. Biz dönüş yolunda uğradığımız Naturel Piknik’ te içtiğimiz bol köpüklü Türk kahvesi ile Kerpe gezimizi tamamladık.
Denemek isteyenlere keyifli seyahatler..
Sevgiler,
İpek
Nerede Kalınır?
Kerpe girişinde, tabelalarını gördüğümüz otel&motellerden birkaçını sizlerle paylaşıyorum; Nicomedia Club Kerpe, Another Pansiyon, Günay Hotel, Grand Becassier, Motel Faruk, El Rio Motel, Erish Apart Hotel.
Konaklamaya karar verirseniz, gitmeden önce araştırmanızı tavsiye ederim.
Yakında Neler Var?
Kerpe’ ye 10km uzaklıkta yine bir sahil kasabası olan Kefken var. Kerpe dönüşünde, Kefken’ e de uğradık. Sahil şeridinde genişçe bir balıkçı limanı var. Ayrıca belediyelerin gençlik kampları da burada yerini almış durumdadır. Deniz kenarında, keyif alabileceğimiz tarzda bir yer bulamadık. Belki yaz aylarında daha fazla alternatif olabilir.